Matematik

hjælp i mat!!

15. november 2013 af pjsm (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogen der kan hjælpe?? er helt lost :( 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. november 2013 af mathon

 ......................

.

                  |BC|2 = |AB|2 + |AC|2 - 2|AB|·|AC|·cos(A)

.

                  sin(CBD)     sin(D)
                 ------------- = ---------
                    |CD|           |BC|

        
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. november 2013 af lfdahl (Slettet)

1. Cosinusrelationen anvendt på trekant ABC:

|BC|2 = |AB|2 + |AC|2 - 2 |AB| |AC| cos(A) - heraf bestemmes |BC|

2. Sinusrelationen anvendt på trekant CBD:

|BC|/sin(D) = |CD|/sin(B) - heraf bestemmes vinkel B.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2013 af PeterValberg

a)

Du får at vide, at du skal bruge en cosinusrelation til bestemmelse af |BC|

[ LINK ]

b)

Du får at vide, at du kan bestemme <CBD (vinkel B i trekant BCD)

[ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
15. november 2013 af pjsm (Slettet)

Tak :D!! Hvad mener i det når i fx. siger: |BC|2 = |AB|2 + |AC|2? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. november 2013 af PeterValberg

|BC| betyder længden af linjestykket (siden) fra B til C

så:  |BC|2 = |BC|·|BC|

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
15. november 2013 af pjsm (Slettet)

okay tak!


Skriv et svar til: hjælp i mat!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.