Matematik

Monotoniforhold

15. november 2013 af en29 - Niveau: C-niveau

Hej,

En der kan forklare mig, hvad monotoniforholdet er på baggrund af en eksponentielfunktion?

Og hvad værdi - og definitionsmængde er også på baggrund af en eksponentielfunktion?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af mathon

eksponentiel funktion:

                                               f(x) = b•ax        a > 0

                                               f '(x) = ln(a)•f(x)

     for b > 0:
                         0 < a < 1
                                           f '(x) < 0    da ln(a) < 0                       f(x) er montont aftagende

                         a > 1
                                           f '(x) > 0    da ln(a) > 0                       f(x) er montont voksende

.

     for b < 0:
                         0 < a < 1
                                           f '(x) > 0    da ln(a) < 0                       f(x) er montont voksende

                         a > 1
                                           f '(x) < 0    da ln(a) > 0                       f(x) er montont aftagende


     


                               


Svar #2
15. november 2013 af en29

Er det ikke bare det samme som dette?

Hvis a>1 så er grafen for den eksponentielle funktion voksende 
Hvis 0<a<1 så er grafen for den eksponentielle funktion aftagende
Hvis a=1 er grafen konstant. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2013 af mathon


                          …det afhænger af fortegnet for b.


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.