Matematik

Bestemmelse af ligning for sammenhæng mellem x og y

15. november 2013 af Cocotoffie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej :)

Jeg sidder lige nu med en opgave, som jeg ikke helt ved hvordan jeg skal gribe an.

Det oplyses at y er omvendtproportional med x til værdien x-værdien 7,5, svarer y-værdien til 2

Bestem ligningen for sammenhængen mellem x og y

Jeg kan ikke få de ting jeg har fundet frem til til at passe, så jeg vil gerne spørge om der er nogen herinde, som kan hjælpe mig med at løse denne :)

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af peter lind

Det betyder at y=k/x. ved at sætte de givne værdier ind kan du finde k


Svar #2
15. november 2013 af Cocotoffie (Slettet)

Det var faktisk også hvad jeg var kommet frem til, men kunne bare ikke få det til at passe med den næste opgave, som lyder:

udregn y, når x= 0,5

Eller man skal måske slet ikke bruge denne lgining til at regne y ud, da vi jo kan regne proportionalitetsfaktoren ud via k=y/x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2013 af peter lind

Når du har fundet k. kan du sætte x = 0,5 ind i funktionen


Svar #4
15. november 2013 af Cocotoffie (Slettet)

Super! Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Bestemmelse af ligning for sammenhæng mellem x og y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.