Matematik

Differentialligning - Separation

15. november 2013 af opghustler (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal finde den fuldstændige løsning til følgende opgave vha separation og har brug for en hjælpende hånd.

Jeg er noget et lille stykke af vejen, men gør et eller andet forkert undervejs

dy/dx=y^2*e^x

1/y^2*dy=e^x*dx

integral(1/y^2,dy)=integral(e^x,dx)

-1/y=e^x/ln(e)

-ln(e)=y*e^x

y=-ln(e)/(e^x*k)

Jeg ved at det endelige resultat ikke er rigtigt, så jeg håber at der er nogen der ude der kan give mig et vink med en vognstang!

Tak :)


Svar #1
15. november 2013 af opghustler (Slettet)

Jeg har først nu set at der er fine symboler osv der kan bruges -_- håber dog at det er forståeligt alligevel!


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Dit resultat er for så vidt delvis rigtigt. Der mangler en integrationskonstant, og så kender man jo værdien af ln(e) = 1 .

-1/y = ex + k ,

y = -1/(ex + k)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2013 af peter lind

Du har en mangel ved integrationen på højre side. ∫exdx = ex +k  NB ln(e) = 1


Svar #4
15. november 2013 af opghustler (Slettet)

Selvfølgelig!

Tusind tak for den hurtige og gode respons boys :)


Skriv et svar til: Differentialligning - Separation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.