Fysik

Varmekapacitet

15. november 2013 af Anonyyyym - Niveau: C-niveau

mlod • clod • ΔTlod + mvand • cvand • ΔTvand = 0

Isolere clod af overstående ligning


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Flyt leddet mvand • cvand • ΔTvand over på højre side og divider med (mlod • ΔTlod )


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2013 af mathon

      …hvorved den specifikke varmekapacitet beregnes - og ikke overskriftens varmekapacitet.


Svar #3
15. november 2013 af Anonyyyym

Hvordan flytte? kan du ikke skrive det som du mener?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Man flytter et led over på den anden side i en ligning ved at trække leddet fra på hver side.

mlod • clod • ΔTlod = - mvand • cvand • ΔTvand


Svar #5
15. november 2013 af Anonyyyym

Hvorfor bliver det til - mvand ? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Fordi leddet flyttes over på den anden side af lighedstegnet.

Hvis a + b = 0 , er a = - b .


Svar #7
15. november 2013 af Anonyyyym

Aha okay, mange tak for hjælpen :)


Svar #8
15. november 2013 af Anonyyyym

eller vent.. du har jo ikke isoleret c?


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du skal jo så også benytte den sidste del at instruktionen i #1.


Svar #10
15. november 2013 af Anonyyyym

Ja, men når jeg har divideret dem det, så opstiller jeg det jo som en brøk, hvor jeg skriver (mlod • ΔTlod) i nævneren, men hvad så efter? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, og det bliver jo så resultatet, hvis man skal isolere clod .

clod  = - mvand · cvand · ΔTvand / (mlod · ΔTlod)


Skriv et svar til: Varmekapacitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.