Matematik

Forstår den ikke

15. november 2013 af janiesolsikken (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Har vedlagt et billede, Hvordan regner man den ud? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Kalder man prisen for 10-turskort for T, har man

T2000 = T1990 · (1 + 0,034)10

Man kender T2000 . Bestem nu T1990 .


Svar #2
15. november 2013 af janiesolsikken (Slettet)

Jeg er ikke helt med på den måde du skriver det på :( 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad forstår du ikke her?


Svar #4
15. november 2013 af janiesolsikken (Slettet)

Hvordan jeg skal skrive det i excel ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Isoler T1990 og indsæt de kendte værdier.


Svar #6
15. november 2013 af janiesolsikken (Slettet)

Jeg forstår ikke hvad du mener med at isolere, jeg har ikke lært det her før, og derfor aner jeg ikke hvad jeg skal skrive før at regne den ud? 


Svar #7
15. november 2013 af janiesolsikken (Slettet)

For jeg får den til at give 1. Og det kan vel ikke passe? 


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, det kan ikke passe. Man finder

T1990 = T2000 / (1+0,034)10 = 175 / 1,03410


Svar #9
15. november 2013 af janiesolsikken (Slettet)

Så får jeg den til 125, passer det? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det ser rigtigt ud.


Svar #11
15. november 2013 af janiesolsikken (Slettet)

Okay har lige et spørgsmål mere, undskyld jeg er lidt dårlig til at forstå tingene :) Men hvor mange procent prisen er vokset i gennemsnit på 10 turs kort fra 2000-2010. hvordan finder jeg den ? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Her benytter man renteformlen på formen

T2010 = T2000 · (1+r)10

Man kender T2000 og T2010 og kan så isolere r.


Svar #13
15. november 2013 af janiesolsikken (Slettet)

Hvor får du R fra? Igen jeg forstår ikke det med at isolere? 


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Jeg læste opgaven forkert. man skal blot beregne hvor mange % prisen er vokset p9 de 10 år.

Beregn ændringen over de 10 år og sæt den i forhold til den den gamle pris i 2000 .


Svar #15
15. november 2013 af janiesolsikken (Slettet)

Prisen er jo steget fra 175 til 275 - Hvordan regner jeg så ud hvor mange procent det er prisen er vokset ? 


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

Beregn forskellen og sæt den i forhold til den oprindelige pris på 175. Udtryk forholdet i %.


Brugbart svar (0)

Svar #17
16. november 2013 af 123434 (Slettet)

(275-175)/175*100


Skriv et svar til: Forstår den ikke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.