Matematik

Differentialligninger...

16. november 2013 af kway2high (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

jeg har en differentialligning der hedder y''+y=e2x

jeg får i karakterligningen r til at blive i og dermed yc=c1*cos*bx+c2*sinbx

Det min Yp der driller. Jeg har prøvet yp=Ax*e2x+B*e2x

Når jeg så får kortet min ligniing ned til 4e^2x + 5Ax*e^2x + 5B*e^2 = e^2x ,(efter differentiering og indsættelse i min ligning) så kan jeg kun få A=0 og B=i1/5, hvilket ik er hva min lommeregner giver mig. Jeg kan ikke se hvordan den fulde ligning skal blive til

y(x) = sin(x)*_C2+cos(x)*_C1+e^(2*x)/(1+4*ln(e)^2)

Er der nogen der kan forklare mig hvad jeg har misforstået?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2013 af peter lind

Jeg ved ikke hvor du får i'et i B fra. Brug at ln(e) =1 i din lommeregners resultat. Så får du noget, der mere ligner dit


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2013 af lfdahl (Slettet)

Jeg får:

yp'' + yp = (4A + 5B) e2x + 5A x e2x = e2x

⇒ A = 0 og B = 1/5. Kan heller ikke se, hvorfor i´et dukker op i din løsning for B.

Den fuldstændige løsning har så formen:

y = c1 cos(x) + c2 sin(x) + (1/5) e2x

Kontrol: y''  +  y = -(c1 cos(x) + c2 sin(x)) + (4/5) e2x + c1 cos(x) + c2 sin(x) + (1/5) e2x = e2x 


Svar #3
17. november 2013 af kway2high (Slettet)

puha,,, jeg tror jeg skal holde en pause med det her matematik... Jeg havde jo lavet det fuldstændig korrekt :P (med undtagelse af i'et, som jeg vælger at tro bare er en tastefejl) ..

Tak for hjælpen om ik andet. Go weekend


Skriv et svar til: Differentialligninger...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.