Matematik

ligning for tangent

16. november 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kender følgende oplysninger f(x)=5*2^x-x og P(1,f(1)), hvor jeg skal bestemme ligning for tangent. 

Jeg har prøvet at udregne opgaven og får tangent ligning til 5,93x + 3,07

Kan det passe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2013 af mathon

Jo -
         men den eksakte tangentligning i (1,9)
         er:
                                                          y = (10·ln(2)-1)(x-1) + 9

                                                          y = (10ln·(2)-1)x + 9 - (10·ln(2)-1))

                                                y = (10ln·(2)-1)x + 10(1 + ln(2))

                                                       


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2013 af lfdahl (Slettet)

x0 = 1, f(x0) = 9

f'(x) = 5 ln(2) 2x - 1 ⇒f'(x0) = 10 ln(2) - 1 ≈  5,9315

Tangentens ligning: y = f(x0) + f'(x0) (x - x0) ≈ 9 + 5,93 (x - 1)  ≈ 5,93 x + 3,07

Ja. Det stemmer.


Skriv et svar til: ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.