Kemi

Puffer

17. november 2013 af yrsa10 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Nogen der vil hjælpe mig med et spørgsmål i kemi?

Hvad sker der kemisk i pufferen, når der tilsættes NaOH? Hvad hvis vi havde tilsat HCl?

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af mathon


Svar #2
17. november 2013 af yrsa10 (Slettet)

Ved ikke helt hvilken puffer det er men vi bruger to stoffer: CH3COOH og CH3COONa


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. november 2013 af mathon

        Når der til pufferen tilsættes NaOH mindskes stofmængden af den svage syre og stofmængden af den
       svage base øges,
       hvorved
                          pH = pKs + log(nb/ns)  = pKs + log(nb) - log(ns)   øges

                                                                                                      da log(nb) øges og log(ns) mindskes

.

        Når der til pufferen tilsættes HCl øges stofmængden af den svage syre og stofmængden af den
       svage base mindskes,
       hvorved
                          pH = pKs + log(nb/ns)  = pKs + log(nb) - log(ns)   mindskes

                                                                                                      da log(nb) mindskes og log(ns) øges


           


Svar #4
17. november 2013 af yrsa10 (Slettet)

Tusind tak !!


Skriv et svar til: Puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.