Matematik

Svømmehallen

17. november 2013 af ArianaG (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej alle sammen, jeg kan ikke finde ud af 2 opgaver jeg håber i kan hjælpe mig :)

1) Hans svømmer 1200 meter hver morgen. en morgen beslutter han sig for at svømme 25% længere. Hvor langt svømmer hans denne morgen?

2) Hans kan svømme 1500 meter på en halv time. Beregn hans's gennemsnithastighed i km/t.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af mathon

1)

25% er en fjerdedel

en fjerdedel af 1200 m er (1200 m) • (1/4) = 300 m

En morgen beslutter han sig for at svømme 25% længere end 1200 m
dvs
En morgen beslutter han sig for at svømme 300 m længere end 1200 m = (1200 m) + (300 m) = 1500 m
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2013 af mathon

2)
       På en halv time kan han svømme 1500 m
       På en hel time kan han svømme 2 • (1500 m) = 3000 m   -  (hvis han kan holde tempoet)
     


Svar #3
17. november 2013 af ArianaG (Slettet)

Okay mange tak :)


Skriv et svar til: Svømmehallen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.