Matematik

finde x i eksponentiel funktion

17. november 2013 af k31l23l07 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude. 

Jeg sidder og kæmper lidt med en opgave, som lyder på:

For bølger på dybt vand kan man regne med, at der gælder sammenhængen y=1,24*x^0,50

Mellem bølgelængden x og bølgens hastighed y.

A: Bølgelængden måles i meter (m), og hastigheden måles i meter pr. sekund (m/s).

Bestem bølgelængden svarende til en hastighed på 17,0 m/s.

B:Ved positionen P er bølgens hastighed 25% større end ved positionen Q

Hvor mange procent er bølgelængden større ved P end ved Q?

Det er jo egentligt b jeg skal finde i den exsponentielle funktion. 

Håber der er nogle der kan hjælpe med nogle hints. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. november 2013 af peter lind

b =1,24 så den skal du ikke finde

a) løs ligningen f(x) = 17


Svar #2
17. november 2013 af k31l23l07 (Slettet)

Undskyldte mente a :-) men det jeg tænkte var at når forskriften for en eksponentiel funktion var b*a^x, og vi ikke har a / x i vores tilfælde så manglede jeg vel at finde den. 

17=1,24*x^0,50

Jeg tager først kvadratroden af 0,50, for at få det opløftede ned. (ved godt det her er lidt generel matematik man skal kunne!)

Dette gør jeg på den anden side også, og til sidst dividere jeg med 1,24 på begge sider, så får jeg da x right?


Svar #3
17. november 2013 af k31l23l07 (Slettet)

Hov bytter lige rundt på rækkefølgen så jeg dividere først og derefter kvadratroden. 

Får x til 3,70. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. november 2013 af peter lind

Du skal ikke tage kvadratroden. Du skal opløfte i anden potens. Der gælder jo (x½)2 = x½*2 = x


Skriv et svar til: finde x i eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.