Kemi

Akut hjælp til kemirapport om puffer

18. november 2013 af Grinner8 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :D 

Jeg skal aflevere en kemirapport senere idag, og jeg mangler at får svar på min konklusion...

I formål er der blevet skrevet (af min lærer): Vi skal undersøge, hvordan puffereffekten afhænger af pufferens koncentration, og hvordan puffereffekten afhænger af forholdet mellem syren og dens korresponderende base. 

Det skal jeg så svare på i min konklusion, men ved ikke hvad jeg skal svare. 

På forhånd tak for hjælpen ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af mathon

puffereffekten er pufferens pH-stabiliserende virkning, som er markant, når pH beregnes med 1 decimal
i intervallet

                                   pH ∈ [pKs - 1 ; pKs+1]


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2013 af mathon

dvs
           når
                      10-1•[syre] < [base] < 10•[syre]


Svar #3
18. november 2013 af Grinner8 (Slettet)

okay mange tak nu gav det lidt mere mening :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2013 af mathon

ses af
pufferligningen
                                  pH = pKs + log([base] / [syre])

                                  [base] / [syre] = 10pH-pKs

                                  [base] = 10pH-pKs • [syre]

                                

                                 


Skriv et svar til: Akut hjælp til kemirapport om puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.