Matematik

En linje har ligningen...

18. november 2013 af plamesaen (Slettet) - Niveau: A-niveau

En linje l har ligningen 

y=-2x+1

Det oplyses, at linjen l er tangent til grafen for funktionen

f(x)=x2+bx+c

i punktet P(1,f(1)).

a) Gør rede for, at f '(1)=-2 og f(1)=-1, og bestem tallene b og c.

Er helt lost for når jeg løser den:

f '(x) = 2x

f '(1) = 2

f(1) = c + bx + 1


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. november 2013 af mathon

             f '(x) = 2x + b

             f '(1) = 2•1 + b = -2

             b = -4
hvoraf
             f(x) = x2-4x+c

             f(1) = -2•1 + 1 = -1

             f(1) = 12-4•1+c = -1
             c = 2

hvoraf
             f(x) = x2- 4x + 2
 


Svar #2
18. november 2013 af plamesaen (Slettet)

aha mange tak! :)


Skriv et svar til: En linje har ligningen...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.