Matematik

matematiiiik

18. november 2013 af sislio (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen kan i se om jeg har udregnet den vedhæftede opgave korrekt:

først har jeg fundet stamfunktionen til at være x^2+lnx+k

hvorefter man bruger punkterne P(1,3) indsætter i stamfunktionen:

3=1^2+ln1+k

vil høre om  det er korrekt lavet indtil videre:)


Svar #1
18. november 2013 af sislio (Slettet)

har lagt indlægget igen da jeg havde glemt at vedhæftet billedet af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er helt korrekt fremgangsmåde.


Svar #3
18. november 2013 af sislio (Slettet)

men hvordan kan jeg udregne dette på håndkræft ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Du behøver ikke oprette en ny tråd. Du kan blot vedhæfte i en nyt svar i samme tråd.


Svar #5
18. november 2013 af sislio (Slettet)

sådan


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Funktionen er

f(x) = 2x + (1/x) , x > 0

med stamfunktion

F(x) = x2 + ln(x) + k

og så bestemmes k af

F(1) = 3 , dvs

3 = 12 + ln(1) + k = 1 + k


Svar #7
18. november 2013 af sislio (Slettet)

så svaret bliver f(x)=1+k


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Nej, du skal jo beregne værdien af k . Løs ligningen 3 = 1 + k .

Funktionen var f(x), dens stamfunktion kaldes F(x) .


Svar #9
18. november 2013 af sislio (Slettet)

oki men hvordan beregner jeg k er der en formel jeg bruger?


Brugbart svar (0)

Svar #10
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man beregner k ved at løse ligningen

3 = 1 + k ,

der fremkommer af betingelsen F(1) = 3 . Læs nu forklaringerne.


Svar #11
18. november 2013 af sislio (Slettet)

har jeg gjordt det rigtigt nu


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det er helt forkert. Du løser en forkert ligning, og den løser du endda forkert.

Du skal, som det er nævnt flere gange ovenfor, løse ligningen

3 = 1 + k

(du kalder opgaven A-niveau, STX).


Svar #13
18. november 2013 af sislio (Slettet)

dvs isolere k?

k=3-1
=
K=2?


Brugbart svar (0)

Svar #14
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det er jo sådan, man løser en ligning.


Svar #15
18. november 2013 af sislio (Slettet)

så stamfunktionen er F(x)=x^2+ln(x)+2?


Skriv et svar til: matematiiiik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.