Kemi

Pufferligningen

18. november 2013 af lbpbp (Slettet)

Jeg ved godt at pufferligningen er pH = pKs + log([B]/[S]), men der er en ting jeg ikke forstår. Hvad betyder og står pKs for?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af mathon

pKs = -log(Ks) hvor Ks er syrens styrkekonstant

som for alle midddelstærke og svage syrer kan beregnes
af

                                          S (aq)    +   H2O (l)    <--->   B (aq)   +   H3O+ (aq)

med ligevægtsbrøken
                                         [B] • [H3O+]
                                        ---------------- = Ks
                                               [S]

Jo større Ks desto stærkere syre.

Jo mindre pKs desto stærkere syre.

                 


Svar #2
20. november 2013 af lbpbp (Slettet)

Tusind tak! :)


Skriv et svar til: Pufferligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.