Matematik

Differentiering

18. november 2013 af rouladen25 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg skal lave 2 opgaver med funktionsundersøgelse (monotimiforhold osv), men kan ikke finde ud af det.. 

1)

f(x) = 3x - 6(x^1/2) + 3 

(x^1/2 = kvadratrodx

2) f(x) = x/2  +  2/x   ,x>0

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ved en monotoniundersøgelse starter man med at differentiere funktionen og løse ligningen

f '(x) = 0 .


Svar #2
18. november 2013 af rouladen25 (Slettet)

Ja, netop. Så det medfører vel, at i opgaev 1, er x= 1 ? eller hvad :-) 

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvad mener du med, at x = 1 ? Beregn f '(x) og løs så ligningen f '(x) = 0 . Jo, x = 1 er en løsning til denne ligning for funktionen i 1) .


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.