Matematik

andengradspolynomier

18. november 2013 af XX88XX (Slettet) - Niveau: B-niveau

KAN I HJÆLPE MED DE HER SVÆRE OPGAVER

Et 2.gradspolynomium har forskrift p(x)=3x^2-6x-72

1) Beregn et udtryk for p'(x)

2) Løs ligningen p'(x) = 0

3) Hvor henne er man på grafen for p(x), når p'(x) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

1) Differentier hvert led i funktionen.

2) At løse ligningen skulle ikke være et problem, når p '(x) er beregnet.

3) Benyt at p '(x) er hældningskoefficienten for funktionens graf.


Svar #2
18. november 2013 af XX88XX (Slettet)

Er opgave 1 korrekt?

1) p'(x) = (3x^2) - (6x) -(72)

            = 3 * (x^2)'-6-0

            = 3*2x-6

           =6x-6


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Resultatet er korrekt, men mellemregningerne halter lidt.


Svar #4
18. november 2013 af XX88XX (Slettet)

Skal jeg så løse ligningen: 3*6x-6^2-6*6x-6-72 ? Og er det en andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, udtrykket er noget rod, og der er ikke nogen ligning.

Man skal løse ligningen p '(x) = 0 . Du har jo lige bestemt forskriften for p '(x) . Benyt den nu.


Svar #6
18. november 2013 af XX88XX (Slettet)

er det 6*0-6


Skriv et svar til: andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.