Kemi

Forsæbningstallet!!

18. november 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjælpe:)

Beregn forsæbningstallet for hørfrøolie ved at tage udgangspunkt i hørfrøolie-molekylet fra opgave 5 med formlen C55H100O6.
(Beregn molekylets molare masse og dernæst stofmængden i 1g fedtstof. Bestem stofmængden af KOH, der skal bruges til forsæbning af denne stofmængde. Beregn forsæbningstallet.)

1.MC55H100O6 = 857,389g/mol

2.Stofmængden i 100 g fedtstof: n = m/M = (100g)/(857,389g/mol) = 0,1166mol

og så kan jeg ikke komme videre?

Sammenlign det beregnede forsæbningstal med tabelværdien på side 3 i dette dokument. (Hørfrøolie = linseed oil)

Tabelværdi =190,3


Skriv et svar til: Forsæbningstallet!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.