Matematik

grænseværdi

19. november 2013 af inddd (Slettet)

Kan I hjælpe?


Svar #1
19. november 2013 af inddd (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2013 af SuneChr

1)  Indsæt x = 2
2)  Indsæt t = 0


Svar #3
19. november 2013 af inddd (Slettet)

Men skal man ikke bruge regnereglerne for grænsevædi?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2013 af SuneChr

Her er jo ingen nævnere eller lignende, som ikke er defineret i det punkt, x nærmer sig til.
Grænseværdien er, for begge, lig med funktionsværdien.
Mere interessant for  1)  ville jo være, om  x → 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

De to funktioner er pænt kontinuerte i de betragtede punkter. For en funktion f(x), der er kontinuert i x0, gælder der, at

lim   f(x)  =  f(x0) .
x→x0


Skriv et svar til: grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.