Kemi

mængdeberegninger

19. november 2013 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave, som jeg sidder helt fast i..

Håber at der er en der vil forklarer mig hvordan jeg kan regne opgaven ud.

TAK:) 

Vi ser på reaktionen: C4H8S(I)+O2(g)--------CO2(g)+H2O(l)+ SO2(g)

Der anvendes 5.92 g C4H8S. beregn masserne af produkterne i reaktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2013 af mathon

Opskriv processen
Afstem den
Underskriv stofmængderne
Om regn til masser
Udfør forholdsregning med 5,92 g C4H8S som udgangspunkt


Svar #2
19. november 2013 af HFNU (Slettet)

undskyld ....: hvordan kan jeg opskrive processen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2013 af mathon

processen

                   C4H8S (I)  +  7 O2 (g)   --->   4 CO2 (g)   +   4 H2O (g)   +   SO2 (g)


Svar #4
19. november 2013 af HFNU (Slettet)

Hvordan ved du at der skal stå 7 foran O2???...og f.eks.at der skal stå 4 foran CO2:) ???

Undskyld jeg spørger så meget, men er ikke så god til at afstemme


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2013 af mathon

                                           C4H8S (I)  +  7 O2 (g)   --->   4 CO2 (g)   +   4 H2O (g)   +   SO2 (g)
ækvivalente mol                     1                                          4                    4                  1        med oxygen i overskud
ækvivalente masser i g        88,173                             176,036           72,060         64,063   omregningsfaktor
                                                                                                                                                                                      0,067141

ækvivalente masser i g          5,92                                 11,819             4,838           4,301
 



 


Brugbart svar (1)

Svar #6
19. november 2013 af mathon

#4
        …der skal være lige mange atomer af samme grundstof på hver side af reaktionspilen.


Svar #7
19. november 2013 af HFNU (Slettet)

Hvad betyde det at du skriver 88,173 under ækvivalente masser i g? og hvordan får du resultaterne???.

Jeg må nok sige at jeg desværre stadig forstår hvorfor man skriver 4 foran CO2, 7 foran O2 og 4H2O


Svar #8
19. november 2013 af HFNU (Slettet)

Ok nu har jeg kigget på det og forstår aftstemningen. Der er 8 hydrogen på den ene side og det får man ved at skrive 4 foran H2O på den anden side ganget med 2. Altså 8 ikke?

Men de ækvivalente masser hvordan regner man det ud:)....Jeg har prøvet at sidde og kigge på det også men det forstår jeg stadig ikke:(


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2013 af mathon

C4H8S
              M = sum({4,8,1}*{12.011,1.008,32.065}) g/mol = 88,173 g/mol

CO2

              M = sum({1,2}*{12.011,15.999}) g/mol = 44,009 g/mol

                  massen af 4 mol
                                                        m = (4 mol) • (44,009 g/mol) = 176,036 g

H2O

              M = sum({2,1}*{1.008,15.999}) g/mol = 18,015 g/mol

                  massen af 4 mol
                                                        m = (4 mol) • (18,015 g/mol) = 72,060 g

SO2

              M = sum({1,2}*{32.065,15.999}) g/mol = 64,063 g/mol

                 


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. november 2013 af mathon

omregningsfaktor
                                 f = 5,92/88,173 = 0,067141


Skriv et svar til: mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.