Matematik
hjælp til cirkler !!
09. november 2005 af
Watergate (Slettet)
Hej jeg har en opgave hvor der står at jeg skal gøre rede for at M er en cirkel og bestem centrum og r...
M: x^2-8x+y^2-2y-3=0
Jeg ved godt hvordan man udregner centrum og r, men hvordan gør jeg rede for at det er en cirkel? håber i kan hjælpe mig :)
M: x^2-8x+y^2-2y-3=0
Jeg ved godt hvordan man udregner centrum og r, men hvordan gør jeg rede for at det er en cirkel? håber i kan hjælpe mig :)
Svar #1
09. november 2005 af fixer (Slettet)
Omskriv ligningen til den generelle form
M : (x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2
Da vil dette netop være ligningen for en cirkel med centrum C(a,b) og radius r.
M : (x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2
Da vil dette netop være ligningen for en cirkel med centrum C(a,b) og radius r.
Skriv et svar til: hjælp til cirkler !!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
