Matematik
skæringslinje
09. november 2005 af
sojourn (Slettet)
Hej folkens.
Hvordan finder jeg en parameterfremstilling for skæringslinjen mellem planen alfa og xy-planen?
planen alfa er defineret som:
alfa: [x,y,z] = [-s+2t+1, s+2t+2, 2s+3]
På forhånd tak.
Hvordan finder jeg en parameterfremstilling for skæringslinjen mellem planen alfa og xy-planen?
planen alfa er defineret som:
alfa: [x,y,z] = [-s+2t+1, s+2t+2, 2s+3]
På forhånd tak.
Svar #1
09. november 2005 af x^n+y^n=z^n (Slettet)
I xy-planen er z=0. Det vil sige:
2s+3=0
s=-1,5
Det sætter du så ind i parameterfremstillingen for alfa, og så har du skræringslinjen.
2s+3=0
s=-1,5
Det sætter du så ind i parameterfremstillingen for alfa, og så har du skræringslinjen.
Svar #3
14. december 2005 af saramusser (Slettet)
Hejsa.. Jeg har det samme problem, men min parameterfremstilling er bare z=-s-t, altså har både s og t så kan ikke bare isolere den ene.
Skriv et svar til: skæringslinje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
