Kemi

Termodynamik

21. november 2013 af Heptan - Niveau: A-niveau

Hej fantastiske mennesker!

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af delopgave d) i den her opgave.

a) Jeg har beregnet entropitilvæksten.

b) Jeg har beregnet tilvæksten i Gibbs-funktionen.

c) Jeg har beregnet hastighedekonstanten ved 800 K: = 0,0023 s^-1 M^-1

Håber at nogle kan hjælpe :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2013 af mathon

hvis reaktionen er af 1. orden:
                                                   [N2O] = [N2O]o·e-kt

                                                   ekt = [N2O]o/[N2O]

                                                   kt = ln([N2O]o/[N2O])

                                                   t = ln([N2O]o/[N2O]) / k
                                                                                     

hvis reaktionen er af 2. orden:
                                                                      [N2O]o
                                                   [N2O] = ------------------
                                                                 1 + [N2O]o·kt


                                                         [N2O]o - [N2O]
                                                   t = ---------------------
                                                         [N2O]o·[N2O]·k


Svar #2
21. november 2013 af Heptan

1. orden

Jeg får -2,15 * 10 ^-43 :-(

Det er vel helt hen i vejret?

Det er måske fordi min hastighedskonstant er k = 2,5*10^45 ...


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2013 af mathon

                                              t = ln([N2O]o/[N2O]t) / k

                                              t = ln([N2O]o/(0,01[N2O]o)) / (0,0023 s-1)          som er din beregning

                                              t = ln(100) / (0,0023 s-1) = 2002,25 s = 33 min 22 sek


Svar #4
21. november 2013 af Heptan

Men det er en anden temperatur? 0,0023 s^-1 har jeg beregnet ved 800 K, og reaktionen foregår ved 1700 K?

Gælder det så stadig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2013 af mathon


                    
             ln(k2/k1) = -(Ea/R)•(T2-1 - T1-1)

             ln(k2/k1) = -(250·103 J·mol-1)/(8,31 J·mol-1·K-1)•((1700 K)-1 - (800 K)-1) = 19,91

.

             ln(k2/(0,0023 s-1)) = 19,91

             k2/(0,0023 s-1) = e19,91 ≈ 4,4341·108

             k2 = k1700 = (4,4341·108) • (0,0023 s-1) = 1,02·106 s-1

.

beregning med k1700

                                              t = ln([N2O]o/(0,01[N2O]o)) / (1,02·106 s-1)

                                              t = ln(100) / (1,02·106s-1) = 4,5·10-6 s = 4,5 µs


Skriv et svar til: Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.