Matematik

løs ligningen f'(x)=1.5 ?!!

21. november 2013 af ramobaro - Niveau: B-niveau

hej 

jeg har lidt svært ved at forstå hvordan denne opgave skal løses:

løs ligningen f'(x)=1.5 og gør rede for betydningen af løsningerne.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af mathon

…når du ikke opgiver f(x)?


Svar #2
21. november 2013 af ramobaro

f(x)= x^3-1.5x+3


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen og løs så ligningen

f '(x) = 1,5 .


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2013 af mortens97 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. november 2013 af mortens97 (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #7
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5, #6

Hold op med det pjat.


Svar #8
21. november 2013 af ramobaro

kan det passe at det giver -1 eller 1 ??

hvis ja hvad betyder disse tal så ??


Brugbart svar (2)

Svar #9
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt.

Løsningen til ligningen f '(x) = 1,5 angiver de x-koordinater, hvor grafen for funktionen f(x) har en tangent med hældningskoefficient 1,5 .


Svar #10
21. november 2013 af ramobaro

nååååårh ok tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
07. januar 2014 af Nanabw (Slettet)

Hvordan får du det til -1 eller 1? Ved ikke hvordan jeg skal differentiere den når den allerede er f' ? 


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Der er givet funktionen f(x) = x3 - 1,5x + 3 , og man skal løse ligningen f '(x) = 1,5 . Man skal derfor først differentiere funktionen f(x). Man ender så med ligningen

3x2 -1,5 = 1,5 , dvs ligningen

x2 -1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #13
03. oktober 2018 af huzeyfe (Slettet)

Det giver ikke helt mening for mig, hvordan kan det lade sig gøre?


Skriv et svar til: løs ligningen f'(x)=1.5 ?!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.