Matematik

Definitionsmængde i en brøk, med mere.

21. november 2013 af donic (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg kender godt de to regler, men skal Nævneren være højere end tælleren når der er tale om en brøk hvor man skal fine definitionsmængden, og skal definitionsmængden være på et begrænset antal kommatal?

Hvis det ikke er tilfeldet så har jeg en brøk der hedder     f(x) = x/(x^2-1) 

Hvor Dm(f) er: [1,00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001;∞[

Bare med et uendeligt antal nuller.

Håber der er nogen der kan hjælpe mig ^^


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man angiver en sådan mængden som et åbent interval, hvor endepunktet ikke er medregnet:

Dm(f) = {x | x2 -1 ≠ 0} = R \ {-1,1} = ]-∞;-1[ ∪ ]-1;1[ ∪ ]1;∞[


Skriv et svar til: Definitionsmængde i en brøk, med mere.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.