Matematik

Hældningskoefficient

09. november 2005 af Am0k (Slettet)
Hej!

Nogen der kan fortælle mig hvordan man regner Hældningskoefficienten ud når man har 2 punkter og det er lineære funktioer. gerne give et eksempel.

Eks:

(-15,12)
(21,-3)
Hvordan finder jeg Hældningskoefficienten af de 2 punkter??

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2005 af Eva (Slettet)

a = (y2 – y1) / (x2 – x1)


Svar #2
09. november 2005 af Am0k (Slettet)

Kan du evt. sætte tallene ind så jeg er sikker på princippet?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2005 af Eva (Slettet)

x og y værdierne svarer selv til dine punkter

Mvh Eva

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2005 af Eva (Slettet)

jo..

a = (y2 – y1) / (x2 – x1)
a = (-3 - 12) / (21 + 15)


Svar #5
09. november 2005 af Am0k (Slettet)

Dvs. at i denne opgave er Hældningskoefficienten -0,42?

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2005 af Eva (Slettet)

Ja det vil det sige..

Svar #7
09. november 2005 af Am0k (Slettet)

Okay tak for hjælpen. Jeg er meget ny i faget, så linjen skærer y i -0,42? Hældningskoefficienten er det punkt hvor linjen skærer y aksen ikke?

Brugbart svar (1)

Svar #8
09. november 2005 af Eva (Slettet)

det er bare iorden :) man skal jo starte et sted.

Nej hældningen er når du går en hen ad x-aksen går du hældningen op. det du snakker om er b...

kopierer lige et eksempel ind på hvordan du finder hele ligningen:

Eksempel:

Vi har en linie y = ax + b
Linien går gennem punkterne (1,1) og (5, -1)
Find a og b.
(x1,y1) = (1, 1)
(x2,y2) = (5, -1)

a = (y2 – y1) / (x2 – x1)
a = (-1 – 1) / (5 – 1)
a = -2 / 4
a = - ½

b = y1 – ax1
b = 1 – (1/2) * 1
b = 1 + ½ = 1 ½

linien for y = - ½ x + 1½

Dette vil sige at linien skærer y-aksen i 1½ og hver gang man går 1 hen ad x-aksen går man -½ op



Brugbart svar (0)

Svar #9
09. november 2005 af Eva (Slettet)

-½ op = ½ ned ;)

Svar #10
09. november 2005 af Am0k (Slettet)

Okay. Nu forstår jeg det. Mange tak for hjælpen!

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2005 af Eva (Slettet)

Det var så lidt :)

Brugbart svar (0)

Svar #12
08. september 2009 af fiskfiskfisk (Slettet)

hvis man bare skal finde hældningskoeffcienten, kan man så ikke nøjes med at regne a?

hilsen maria (_


Brugbart svar (0)

Svar #13
11. december 2012 af kryza (Slettet)

det giver slet ikke mening: 
b = y1 – ax1
b = 1 – (1/2) * 1
b = 1 + ½ = 1 ½ 

hvorfor går den fra - til + ?????

 


Skriv et svar til: Hældningskoefficient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.