Matematik

Brøk

21. november 2013 af hvadskaljegdoghedde (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej!

(x+4) * (x+4)

Nogle der kan hjælpe mig med at løse dette stykke? :)

- Forresten, så ved jeg godt dette stykke ikke er en brøk.. Jeg ved ikke helt, hvorfor jeg skrev brøk som overskrift........... :P


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det har ikke noget med en brøk at gøre. Der er tale om kvadratet på en toleddet størrelse. Benyt en kendt kvadratsætning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2013 af mortens12 (Slettet)

Slettet

Svar #3
21. november 2013 af hvadskaljegdoghedde (Slettet)

Ej, for søren.. Hahah, hvor er det dumt at jeg har givet den titlen "brøk" - det har jeg først lagt mærke til selv nu.. Det bliver jeg lige nødt til at rette!! 


Brugbart svar (1)

Svar #4
21. november 2013 af mathon

…som måske ikke kendes endnu:

         (x+4) • (x+4)  =  x•x + x•4 + 4•x + 4•4  =  x•x + 4•x + 4•x + 4•4  =  x2 + 8x + 16

.

men mon ikke du bør repetere, hvad en brøk er?


Svar #5
21. november 2013 af hvadskaljegdoghedde (Slettet)

#4

Mange tak skal du have! :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
21. november 2013 af 123434 (Slettet)

(a+b)^2=a^2+b^2+2ab

(x+4)^2=x^2+4^2+2*4*x=x^2+16+8x


Skriv et svar til: Brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.