Matematik

Bestem en forskrift for g

22. november 2013 af uddannelseervigtigt - Niveau: B-niveau

Heeeeeej. Jeg har virkelig svært ved denne opgave, og ved ikke hvordan jeg rigtig laver den. Er der nogle der kan forklare mig det, på en grundig måde? Jeg regner med, at min lærer går ud fra, at det skal laves i Excel, men det er også helt okay hvis du ikke kan i Excel.

_______________________________________________

Tabellen viser sammenhørende værdier af trykket P, målt i PA, og temperaturen t målt i °C

(Jeg håber i kan forestille jer at dette er en tabel)

t     5,0      10,1        29,9      40,0         70,2           90,1
P   231,   1 235,    1 251,   1 260,     2 285,1      301,5
 

Det oplyses, at trykket, målt i Pa, med god tilnærmelse kan beskrives ved en lineær funktion g af t.

a) Bestem en forskrift for g


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Lav regression på tabellens data med en lineær model.


Svar #2
22. november 2013 af uddannelseervigtigt

#1
 

Lav regression på tabellens data med en lineær model.

Det har jeg også tænkt på, men har været i tvivl om, hvordan jeg skulle lave regression. En forrige opgave har nemlig forvirret mig, men jeg tror den er der nu.


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tast tallene ind i en søjletabel i Excel, marker tabellen, indsæt et plot og tilføj en lineær tendenslinie til plottet, hvor forskriften tilføjes.


Svar #4
22. november 2013 af uddannelseervigtigt

#3
 

#2

Tast tallene ind i en søjletabel i Excel, marker tabellen, indsæt et plot og tilføj en lineær tendenslinie til plottet, hvor forskriften tilføjes.

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2013 af Anar2 (Slettet)

Hvis du bruger Ti n'spire, kan du også lave det der :) 

Og så kan du Ti bestemme forskriftet hurtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tabellen i #0 indeholder vist en eller flere tastefejl eller uhensigtsmæssige placeringer af mellemrum.

Dette er muligvis de korrigerede tal

t      5,0      10,1        29,9      40,0         70,2           90,1
P   231,1   235,1     251,1     260,2       285,1         301,5
 


Svar #7
22. november 2013 af uddannelseervigtigt

#6
 

Ja, havde jeg ikke lige lagt mærke til :-)

Jeg har nu fået lavet regressionen, og har fået en forskrift der hedder: 

y = 0,8299x + 226,75
R² = 0,99992

Hvad skal jeg så nu?


Svar #8
22. november 2013 af uddannelseervigtigt

#5
 

Tak for hjælpen. Men jeg er mere for at bruge Excel, da mine andre opgaver også er her, og jeg fremover nok kommer til at bruge dette program mere :-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så har du jo fundet forskriften. Oversæt den til symbolerne, der benyttes i opgaven.


Svar #10
22. november 2013 af uddannelseervigtigt

Ville det så sige, at g = 0,8299x + 226,75 ?

Er jeg så færdig med den opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #11
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Det blev oplyst i opgaven, at P er en lineær funktion g af t. Så skal man vel benytte den formalisme:

P = g(t) = 0,8299t + 226,75 .


Svar #12
22. november 2013 af uddannelseervigtigt

Nååår, tak! :-)

Lige efter dén opgave får jeg ét til spørgsmål som lyder sådan:

Sammenhængen mellem temperaturen t, målt i Celsius, og temperaturen F, målt i grader fahrenheit, er givet ved: F = 1,8 * t + 32

Bestem et udtryk for trykket som funktion af temperaturen målt i grader fahrenheit

Hvad skal jeg så her? 

Håber du ville hjælpe! :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Udtryk t ved F og indsæt det i den første forskrift.


Svar #14
22. november 2013 af uddannelseervigtigt

#13
 

#12

Kan du uddybe det lidt mere? :( 

min hjerne er gået i stå


Brugbart svar (0)

Svar #15
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#14

Du kender g(t) og F(t). Benyt udtrykket for F(t) til at udtrykke den omvendte funktion t(F) og indsæt det så i funktionen g(t), så man finder g(F) .


Svar #16
22. november 2013 af uddannelseervigtigt

#15

Hvor kender jeg F(t) fra? Hvilken en er det?

Det er ikke sundt for min hjerne at have været i gang ligesiden i morges .....


Brugbart svar (0)

Svar #17
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#16

Du har jo fået oplyst

 F = 1,8 * t + 32

Isoler t som funktion af F og indsæt i g(t).


Svar #18
22. november 2013 af uddannelseervigtigt

#17

Ville det så se således ud: F = 1,8 * 0,8299 + 32? :-)


Svar #19
22. november 2013 af uddannelseervigtigt

Og resultatet ville så være F = 33.49382 ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#18

Nej, slet ikke. Du skal udtrykke t som en funktion af F og indsætte dette udtryk i funktionen g(t) , der så bliver en funktion g(F).


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.