Matematik

Ligning med cosinus

23. november 2013 af 123455678 (Slettet)

Hvordan løser jeg denne ligning?

cos(x)=0.89

Jeg får et underligt svar i mit matematik program.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2013 af mathon

@ betyder en variabel heltallig konstant, da trigonometriske funktioner er periodiske


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2013 af mathon


         cos(x) = cos(xo + p·2π) = cos((2π-xo) + p·2π)               p ∈ Z     

på lommeregneren    @ = p


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2013 af mathon

Du har så
                                    cos(xo) = 0,89

                                    xo = 0,473451            2π - xo = 2π - 0,473451 = 5,80973

løsningerne er så:
                                    x = 0,473451 + p·2π     p ∈ Z
                       og
                                    x = 5,80973 + p·2π       p ∈ Z
 


Skriv et svar til: Ligning med cosinus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.