Kemi

Rabarbersaft og nonoxal

23. november 2013 af nann5637 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder her til aften og roder lidt rundt med en kemiaflevering, hvor jeg ikke rigtigt kan komme videre end til spørgsmål d i den vedhæftede fil.

nogen som kan hjælpe? 

Vedhæftet fil: Kemi hjælp.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2013 af mathon

Hvad er spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2013 af mathon

De 2 L blendede rabarber indeholder
                                                              (1000 g) • 0,0034 = 3,4 g H2C2O4

M(H2C2O4) = 90,034 g/mol

De 2 L blendede rabarber indeholder

                                                              (3,4 g) / (90,034 g/mol) = 0,037764 mol  H2C2O4

hvoraf ved 25ºC og pH = 4,5
                                                              (0,037764 mol) • 0,35 = 0,013217 mol forefindes som HC2O4-
                                                                                                                                        hydrogenoxalation

Nonoxal indeholder 1,75 g CaCl2 pr 5 mL

M(CaCl2) = 110,984 g/mol
dvs
          (1,75 g) / (110,984 g/mol) = 0,015768 mol CaCl2 = 0,015768 mol Ca2+

Da 1 mol Ca2+ binder 2 mol HC2O4-
binder 0,015768 mol Ca2+ 2•(0,015768 mol) = 0,031536 mol HC2O4-
dvs mere end de 0,013217 mol HC2O4-, som forefindes i de 2 L rabarberblende.
 
                  
 


Svar #3
26. november 2013 af nann5637 (Slettet)

Jeg forstår ikke hvor du får dette fra: Nonoxal indehoder 1,75 g  CaCl2 pr 5 mL?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2013 af mathon

Nonoxal er en vandig opløsning af calciumchlorid, som indeholder 35 g calciumchlorid pr 100 mL opløsning.

                           35 g            (35 g) / 20       1,75 g
                       ------------ = ------------------- = ----------
                        100 mL      (100 mL) / 20       5 mL

dvs
           5 mL Nonoxal indeholder 1,75 g calciumchlorid


Svar #5
26. november 2013 af nann5637 (Slettet)

okay, lige for at være sikker på at jeg har forstået det. dvs da den beregnede mængde HC2O4- er større end det der er i væsken udfældes der HC2O4-?


Skriv et svar til: Rabarbersaft og nonoxal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.