Kemi

kinetik

24. november 2013 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

opgaven lydder således

CH_3 COCH_3 (aq)+I_2 (aq)→CH_3 COCH_2 (aq)+HI(aq)

Måler man tiden, der gå til at formindske koncentrationen af diiod med 0,010 M for forskellige startkoncentrationer (initialkoncentrationer) af reaktanterne ved 25 °C.

Nogle af måleresultaterne er vist i skemaet.

Eksperiment nr.             [CH_3 COCH_3 ]  / M                [I_2 ]  /  M               t / min
            1                                          0,25                                   0,050                     7,2
            2                                          0,50                                   0,050                     3,6
            3                                          1,00                                   0,050                     1,8
            4                                          0,50                                   0,100                     3,6
            5                                          0,25                                   0,100                     7,2
            6                                          1,50                                   0,050                     1,2
            7                                          0,125                                 0,100                     14,4

b) Opskriv et hastighedsudtryk for reaktionen.

Her har jeg svaret: v = k*[CH3COCH3]*[I2]

c)  Beregn reaktionshastighedens initialværdi i eksperiment 2 og beregn hastighedskonstanten

Her har jeg svaret: v = 0.050/(3.6)=0.01388888889

dernæst bestemt hastighedskonstanten
0.1388888889=k*0.050*0.50=0.5555555556

De andre forstår jeg ikke. 

Rektionen er syrekatalyseret og viser sig at være af første orden med hensyn til H3O+. I eksperimenterne 1-7 har H3O+ -koncentrationen været konstant. Der udføres et eksperiment 8 magen til eksperiment 3 men med den forskel at pH er blevet formindsket med 0,5.

d) Hvad vil tiden blive i eksperiment 8?

e) Hvor lang tid varer det før 20% af CH3COCH3 -mængden i ekserimenterne 1-7 er omdannet? A

Der udføres et eksperiment 9 magen til eksperiment 1 med den forskel, at temperaturen er 35C. Tiden, t, måles nu i 3,6s

f) Beregn reaktionens aktiveringsenergi. A

på forhånd TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af aatgsue (Slettet)

Gå her til

https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=1393709


Skriv et svar til: kinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.