Fysik

Hvorfor forstår jeg det ikke?

24. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Hej!

Det burde egentlig være simpelt, men jeg forstår ikke dette spørgsmål:

Er strømstyrken den samme overalt i en ledning?

Det er den da ikke eller hvad?

For hvis man taler om et kredsløb, så måles hele strømstyrken hvis det er fra start eller slut man måler den - MEN måler man strømstyrken fra midten, er det kun den ene pære der måles? 

Men spørgsmålet er jo om det er i en ledning - og ikke i et kredsløb..

Håber at der er nogen der vil hjælpe - for jeg kan ikke rigtig finde ud af den.

På forhånd, mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

I en ledning med konstant tværsnitsareal, der er en del af et kredsløb, er strømstyrken overalt den samme.


Svar #2
24. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

#1

Vi har altså ikke haft om tværsnitsareal :i


Svar #3
24. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Hvad gør jeg så?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du fik jo svar på dit oprindelige spørgsmål. Hvad går dit spørgsmål ud på nu?


Svar #5
24. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Mit spørgsmål er:

Er strømstyrken den samme overalt i en ledning?

Det JEG så kommer til at tænke på er: 

"For hvis man taler om et kredsløb, så måles hele strømstyrken, hvis det er fra start eller slut man måler den - MEN måler man strømstyrken fra midten, er det kun den ene pære der måles?"

De to ting har intet med hinanden at gøre - spørgsmålet er det med ledningen, og det jeg kommer til at tænke på, er det med kredsløbet.

Så mit spørgsmål er igen:

Er strømstyrken den samme overalt i en ledning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det fik du jo svar på i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2013 af hesch (Slettet)

Strømstyrken varierer ikke med varierende tværsnitsareal. Det gør strømtætheden ( A/m2 ), men det er jo noget andet.

Kirchhoffs strømlov siger, at summen af strømme mod et knudepunkt = 0. Du kan lave et knudepunkt i et kredsløb, hvor du vil, f.eks. midt på et lederstykke. Hermed siger Kirchhoff, at strømmen på den ene side af knudepunktet er lig med stømmen på den anden side ( med modsat fortegn, regnet med fortegn ). Eftersom du kan placere dit knudepunkt, hvor du vil, kan du ræsonnere, at strømmen er ens overalt langs lederen ( hvis lederen ikke har  sidegrene ).

Pointen er: hvad der løber af strøm mod et knudepunkt, kommer også ud af knudepunktet.


Svar #8
24. november 2013 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Ok!

Så alt i alt:

Er strømstyrken den samme overalt i en ledning? = Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2013 af hesch (Slettet)

Ja, med forbeholdet nævnt i #7:

Hvis ledningen forgrener sig, og du laver et knudepunkt i forgreningen, kan du jo have en strøm mod knudepunktet = 5A, og to strømme væk fra knudepunktet = 2A og 3A.  ( Strømmen har delt sig ).

Men hvis strømmen ikke deler sig langs ledningen, vil strømmen gennem ledningen overalt være ens, fra ende til anden.


Skriv et svar til: Hvorfor forstår jeg det ikke?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.