Fysik

Spændingsfald!

24. november 2013 af maikenC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

Spændingsfald på 2,13V over en resistor når strømstyrken gennem den er 38,1A.

Hvilken resistans har resistoren?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt Ohms lov

U = R·I


Svar #2
24. november 2013 af maikenC (Slettet)

Så vil den hedde R=U/I

                         R=2,13V/?

Hvordan omskriver jeg 38,1mA til A?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

I #0 skrev du I = 38,1A . Men hvis I = 38,1mA , benytter man at m er præfixet "milli" der betyder 10-3 .


Svar #4
24. november 2013 af maikenC (Slettet)

Så den hedder R=2,13V/38,1*10-3 = 55,91ΞΩ


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der skal ikke noget stort xi Ξ i resultatet.


Skriv et svar til: Spændingsfald!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.