Matematik
Finde intergralet
Hej derude.
En funktion f er bestemt ved: f(x)=-x^3+4x^2+1. (lig mærke til minus'et til at starte med)
Nu skal jeg bestemme intergralet, hvor den øvre integrationsværdig er 3 og den nederste 0.
Jeg ved godt at jeg skal finde stamfunktionen først, og så ellers bruge formlen for et bestem integral.
Jeg får stamfunktionen til: -x^4/4 +4x^3/3+x^2/2+k
Jeg er ikke så god til det. Er lige begyndt på emne, med hjemmestudie, så det er virkelig svært. Er der nogle der kan hjælpe mig til at finde stamfunktionen helt? går ud fra man skal noget mere.
På forhånd tusind tak.
Svar #1
25. november 2013 af mathon
0∫3 f(x) dx = 0∫3 (-x3+4x2+1) dx = [-(1/4)x4+(4/3)x3+x]03 = -(1/4)•34+(4/3)•33+3 - (-(1/4)•04+(4/3)•03+0) …
.............
intergraler → integralet
Svar #2
25. november 2013 af k31l23l07 (Slettet)
Jeps det var sådan den så ud, vidste bare ikke lige hvordan jeg skulle skrive den herinde :-)
Svar #3
25. november 2013 af k31l23l07 (Slettet)
Hov den havde ikke vist resten først. Tusind tak. Kan du fortælle mig hvad jeg gør forkert? fx. jeg fik det til
-x4/4, du får det til -(1/4)x4 ?
Vi er enige om at når du integrerer noget, så løfter du potensen en op, altså til 4 og dividere med 4?
Svar #4
25. november 2013 af JSmaakjær (Slettet)
Det giver det samme #3 :)
Det er bare en brøkregneregel han bruger :)
Svar #5
25. november 2013 af mathon
-x4/4 = -(1/4)x4 at dividere med 4 er ensbetydende med at gange med (1/4)
Svar #6
25. november 2013 af k31l23l07 (Slettet)
Når ja for den da. Det havde jeg sat helt ud af hovedet. Er det pænere at skrive det på den anden måde eller hvad? :-)
Skriv et svar til: Finde intergralet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
