Matematik

gået i stå

25. november 2013 af elmi (Slettet) - Niveau: A-niveau

En funktion  er givet ved

x^4-2x+4

Løs .f(x) = 0
Bestem monotoniforholdene for .

differentieret bliver det til 

4x^3-2, kan hverken sætte 2 eller x ud foran parentesen, 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af Dulugtergrimt (Slettet)

Har du alternativt en lommeregner til at regne f'(x) = 0 ud?


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. november 2013 af mathon

ekstrema kræver               
                                f '(x) = 4x3- 2 = 0

                                          4x3- 2 = 0

                                          2x3- 1 = 0

                                           x3 = (1/2)

                                           x = 3√(2)

                                         


Svar #3
25. november 2013 af elmi (Slettet)

#2 hvordan går du fra  4x3- 2 = 0 til  2x3- 1 = 0 du  dividere med 2 ikke?


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. november 2013 af mathon

   Jo


Svar #5
25. november 2013 af elmi (Slettet)

og lige til sidst kunne du sætte ord på hvad du gjorde fra 

2x^3- 1 =  0 til   x3 = (1/2)


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. november 2013 af Snick (Slettet)

#7

Han lagde 1 til på hver side af lighedstegnet, og dividerede med 2 på hver side af lighedstegnet

Mvh Snick


Skriv et svar til: gået i stå

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.