Kemi
pH..hurtig hjælp:)
09. november 2005 af
hamlet (Slettet)
Beregn pH i en opløsning med 800mL 0,1M HCL og 550 mL 0,3 M NaOH.
Jeg har regnet så langt:
mol HCL= 0,080 mol
mol NaOH= 0,165 mol
Samlet volumen: 1,35L
Overskud af NaOH efter reaktion: 0,165-0,080 = 0,085mol
KOncentrationen er så: 0,085/1,35 = 0,0629M
Hvis mine beregninger er rigtige vil pH blive 1,2.
Har jeg lavet fejl-beregninger??kan ikke få det til at passe...
Håber der er en der vil være sød at hjælpe.
Jeg har regnet så langt:
mol HCL= 0,080 mol
mol NaOH= 0,165 mol
Samlet volumen: 1,35L
Overskud af NaOH efter reaktion: 0,165-0,080 = 0,085mol
KOncentrationen er så: 0,085/1,35 = 0,0629M
Hvis mine beregninger er rigtige vil pH blive 1,2.
Har jeg lavet fejl-beregninger??kan ikke få det til at passe...
Håber der er en der vil være sød at hjælpe.
Skriv et svar til: pH..hurtig hjælp:)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
