Matematik

Bevis for hældningskoefficienten

25. november 2013 af sabinebp1993 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er gået i stå med dette bevis for hældningskoefficienten, i min bog står der at forholdet er det samme da der er tale om to ensvinklede trekanter, men jeg forstår ikke hvor disse trekanter "er"?

Håber der er nogle der kan hjælpe ? :)

Vedhæftet fil: Trine matematik.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af mathon

                      y - yo
                   --------                 uanset hvilket (xo,yo) der vælges, når det variable punkt er (x,y)
                      x - xo

hvis der således vælges (xo,yo) = (0,b)
har du
                      y - b        ax + b - b     ax
                    -------- = --------------- = ----- = a            uanset hvilket variabelt punkt, du måtte vælge
                      x - 0            x               x
           


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2013 af mathon

…hældningstallet a er overalt det samme uanset x-værdien, hvilket er specifikt for en ret linje, der ikke er
    parallel med y-aksen.


Skriv et svar til: Bevis for hældningskoefficienten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.