Matematik

Hjælp!

25. november 2013 af Vim (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1.022
En funktion f er bestemt ved
f(x)=3x2+2ln(x)
a) Bestem f’(2)
 

Opgave 1.023
En funktion f er givet ved f(x)= 1/3x3+ex
a) Bestem f’(x) 
 

Kan intet finde ud af når det kommer til disse opgaver. Hvordan regnes de fra start til slut, så jeg kan se hvordan jeg skal gøre frem over? Mange tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

1.022 Differentier funktionen og indsæt x = 2 i forskriften for f '(x) .

1.023 Differentier funktionen. Er funktionen f(x) = (1/3)x3 + ex   ?


Svar #2
25. november 2013 af Vim (Slettet)

Hov opgave 1.023 hvor  jeg har skrevet 1/3 skal skrives som en brøk. 
Men jeg forstår ikke hvordan man differentier kan du ikke lave en opskrift på en af opgaverne? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Differentier hvert led for sig og benyt de regler du har lært om at differentiere de simple funktioner.

1.023: er funktionen, som jeg foreslog i #1, eller den anderledes? Hvis der er tale om en brøk med flere led i tæller eller nævner, sætter man parentes omkring hele tælleren og omkring hele nævneren, så det klart fremgår, hvad der skal divideres med hvad.


Skriv et svar til: Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.