Matematik

Hjælp til

25. november 2013 af rSkaarup (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er bestemt ved

                      f(x)= x · ln (x) − 3x, x ≥ 1.

a) Bestem en ligning for tangenten i punktet.

                      P(e3, 0).

Nogle dejlige mennesker der vil give fortælle mig hvordan jeg skal starte?

For hvis jeg ikke tager helt fejl så skal jeg differentier P(e3, 0)?

Men har ingen anelse om hvordan jeg gør det :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Differentier funktionen f(x) . Beregn f(e3) og f '(e3) og indsæt så i tangentligningen

y = f '(e3) · (x - e3) + f(e3)

   = f '(e3) · (x - e3)


Svar #2
25. november 2013 af rSkaarup (Slettet)

Okay, tak :)


Skriv et svar til: Hjælp til

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.