Matematik

sinus, cosinus og tangens

26. november 2013 af ninjamus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har fåetdette spørgsmål, men har ingen anelse om hvordan det regnes ud. Håber i kan hjælpe :-)

Om en spids vinkel v gælder, at sin v= 0,35.

Bestem cos v og tan v

?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af AnneJensen91 (Slettet)

Du ved at sin(v) = 0,35, så du kan bruge sinus-1/arcsinus til at bestemme vinklen, v. Når du så kender vinklen, så kan du bestemme cos(v) og tan(v) :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2013 af PeterValberg

det nemmeste er at bestemme vinkel v først:

v = sin-1(0,35)

så skulle resten være "lige ud ad landevejen"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
26. november 2013 af ninjamus (Slettet)

Gir et skud. 

Takker :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. november 2013 af mathon

           cos2(v) + sin2(v) = 1

           cos(v) = ±√(1-sin2(v)) = ±√(1-0,352)

                          sin(v)           0,35
           tan(v) = ---------- = ----------------
                         cos(v)      ±√(1-0,352)


 


Svar #5
26. november 2013 af ninjamus (Slettet)

Vinkel v er 20,48o men hvordan finder jeg cos(v) når kateterne og hypotenusen ikke er oplyst?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man kender sin(v) og det er oplyst, at vinklen v er spids. Man kan så beregne cos(v) og tan(v) som vist i #4:

cos(v) = √(1 - sin2(v)) = √(1 - 0,352) ,

tan(v) = sin(v) / cos(v) = 0,35 / √(1 - 0,352)


Skriv et svar til: sinus, cosinus og tangens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.