Matematik

Eksponetiel sammenhæng

26. november 2013 af emile33 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har fået en opgave i matematik, og jeg håber der en er en der kan hjælpe mig. 

sprdning af computerorme kan ofte beskrives ved en eksponentiel sammenhæng

N(t)=b*at

hvor N(t) er antallet af computere, der er inficeret t sekunder efter først detektion. 

Computerormen "Witty" havde 10 sek. efter først detektion inficeret 110 computere og 30 sek. efter første detektion havde den inficeret 160 computere.

Hvad skal jeg bruge til at find a og b?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt oplysningerne

N(10) = 110 , og
N(30) = 130

til at opstille to ligninger til bestemmelse af konstanterne a og b .


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. november 2013 af mathon

                        N2/N1 = at2-t1

                        130/110 = a30-10 = a20

                        a = (12/11)1/20 = (12/11)0,05

.

                        b = N(t)•a-t

                        b = 110•((12/11)0,05)-10 = 110•((12/11)-0,5

                      


Skriv et svar til: Eksponetiel sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.