Matematik

Potens, rødder og logaritmer

27. november 2013 af line854a (Slettet) - Niveau: C-niveau

HJÆLP, GERNE HURTIGT!

Hvordan kan man løse sådan en ligning her? Opgaven er:

Løs ligningen uden bruge af solve, men gerne med øvrige brug af lommeregner/it

0.9x=1

Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Tag log() på hver side og isoler x, eller udnyt det specielle ved værdien på højre side.


Svar #2
27. november 2013 af line854a (Slettet)

Kan du vise et eksempel, med 0.9x=1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Tag log() på hver side:

x·log(0,9) = log(1) = 0


Svar #4
27. november 2013 af line854a (Slettet)

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2013 af 123434 (Slettet)

x=log(1)/log(0,9)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det skal jo så reduceres færdigt.


Skriv et svar til: Potens, rødder og logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.