Matematik

Trigonometri

27. november 2013 af ulla7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej er der nogle der kan hjæpe med opgaverne på vedhæftede billede? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

AP er hypotenuse i en retvinklet trekant AEP, hvis ene katetes længde er vist på tegningen (PE) , og hvis anden katete AE bestemmes ud fra symmetrien, |AE| = (1/2)|DC| .

Beregn vinkel APE ud fra de to kateter |AE| og |PE|.

AQ er katete i en retvinklet trekant APQ, hvis hypotenuse er den nu kendte AP, og hvis anden katete PQ er oplyst på tegningen.

Beregn vinkel APQ ud fra den hosliggende katete PQ og hypotenusen AP.


Svar #2
27. november 2013 af ulla7 (Slettet)

Hvordan beregner jeg så lAPl???


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt Pythagoras, når der er tale om retvinklede trekanter, hvor man kender to sider og skal beregne den tredje side.


Svar #4
27. november 2013 af ulla7 (Slettet)

Tak!
Hvordan beregner jeg lAQl?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fremgangsmåden er jo beskrevet i #1. Igen er der tale om at benytte Pythagoras i en retvinklet trekant.


Svar #6
27. november 2013 af ulla7 (Slettet)

Men for at beregne lAQl så skal pythagoras omskrives ikke? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man skal jo løse for den side, der ikke er kendt. AQ er en af kateterne, hvor man kender hypotenusen og den anden katete.


Svar #8
27. november 2013 af ulla7 (Slettet)

Ja, og vi kender ikke AQ, så hvordan beregner jeg den? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, AQ skal beregnes, og det er forklaret i #1 hvorledes man beregner den.

I trekant APQ kender man hypotenusen AP og kateten PQ og kan så beregne den ukendte katete AQ ved at benytte Pythagoras.

|AQ|2 + |PQ|2 = |AP|2

|AQ|2 = |AP|2 - |PQ|2


Svar #10
27. november 2013 af ulla7 (Slettet)

Tusind tak!

hvordan finder jeg wirens længde? 


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#10

Dens længde er jo så

Lwire = |AQ| + |QSR| + |RB| = 2·|AQ| + |QSR|

For at beregne længden af buen QSR, skal man have fat i cirklens radius samt vinklerne APQ og APE, der blev beregnet ovenfor.


Svar #12
27. november 2013 af ulla7 (Slettet)

Hvordan beregner jeg det så helt præcist? :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#12

Hele cirklens omkreds er jo 2π·r og den svarer til en centervinkel på 360º . Beregn den vinkel v, som buen QSR spænder over. Buelængden |QSR| er så

|QSR| = 2π·r · v/360º


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.