Matematik

Dysestørrelser

27. november 2013 af Amani1404 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej allesammen :)

Jeg sidder her med en opgave, som jeg ikke helt kan finde ud af. 

Opgaven hedder: Østergårds private vandværk kan højst levere 40 kubikmeter vand pr. time.

Hvilke dysestørrelser kan han så bruge?

Jeg har en formel her, der hører til opgaven, men ved ikke om det kan hjælpe:

V= 0,03 * d i anden * kvardtratrod af a. 

V= vandforbruget i kubikmeter pr.time 

d= dysens diameter i millimeter 

a= vandtrykket, målt i atmosfære (atm)

Håber nogen, der kan hjælpe!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Formlen er så

V = 0,03·d2·√a .

Løs ligningen

V = 40 ,

dvs.

0,03·d2·√a = 40 .

Jeg går ud fra, at a er kendt, så man skal løse ligningen i d.


Svar #2
27. november 2013 af Amani1404 (Slettet)

#1

Ja, det kan godt passe :) 

Så vil jeg lige prøve at løse den på den måde :)

Tak :)


Skriv et svar til: Dysestørrelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.