Matematik

find forskrift

27. november 2013 af samsyn (Slettet)

Bestem en forskrift for den lineære funktion f, hvis graf går gennem punkterne P(2,0) og (­-3,1),og løs ligningen f(x)=3
 

hjælp!? evt. sæt tallene ind for mig 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften findes efter samme fremgangsmåde som i din anden tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1413926

Når forskriften f(x) = ax + b er bestemt, løser man så ligningen

ax + b = 3


Svar #2
27. november 2013 af samsyn (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Med sådan en indstilling skal du ikke regne med ret meget hjælp.


Svar #4
27. november 2013 af samsyn (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2013 af Snaps12 (Slettet)

Jeg er meget sikker på at Torben kan løse din opgave med lukkede øjne, men meningen med SP, er at få hjælp til at løse sine problemer, du skal ikke regne med at få resultatet.. 

a = (y2-y1)/x2-x1 = 10/(-3-2) = -0,2

b = y1-a*x1 = 0+0,2*2 = 0,4

f(x) = ax+b => f(x) = -0,2x+0,4

PS: tag at blive moden ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Pointen er jo, at trådstarter allerede i en anden opgave tidligere i dag har fået forklaret, hvorledes forskriften bestemmes. Der er vel ingen grund til at gentage de samme forklaringer.


Skriv et svar til: find forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.