Kemi

puffersystemer

27. november 2013 af Ibo199 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Opgaven lyder:

Beregn hvor meget 0,05 M NaOH der skal tilsættes for at ændre pH en enhed.

pka = 6,80

start pH = 6,80

c_NaOH = 0,0504 M

er der nogen der kan hjælpe?

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2015 af Heptan

Det afhænger af den samlede koncentration af syren og basen. Man kan beregne det ved hjælp af pufferligningen,

pH=pK_S + \log \left ( \frac{n_b}{n_s} \right )

Man kan med god tilnærmelse antage, at det NaOH man tilsætter reagerer fuldstændigt med den svage syre, og den nødvendige stofmængde af NaOH kan således beregnes for at opnå den ønskede pH:

pH+1=pK_S + \log \left ( \frac{n_b}{n_s} \cdot 10\right )=pK_S+\log \left ( \frac{n_b+n_{(OH)}}{n_s -n_{(OH)}} \right )

Heraf kan voluminet af NaOH let beregnes.


Skriv et svar til: puffersystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.