Matematik

differentialkvotienten???

27. november 2013 af danmark100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle som kan hjælpe med at løse differentialekvotienten til de vedhæftede funktioner?

Hvilke regneregler skal der bruges? (Der må ikke bruges hjælpemidler til udregning)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af Snaps12 (Slettet)

kan ikke se de vedhæftede funktioner.. men jeg kan sikkert godt hjælpe :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man benytter reglerne for differentiation af de elementære funktioner, samt regler for differentiation af en sum og et produkt af to funktioner, og for differentiation af en sammensat funktion.

Der er ikke noget vedlagt.


Svar #3
27. november 2013 af danmark100 (Slettet)

Kunne desværre ikke vehæfte det, men her er de:

(3√x -1)(x2 -7x)

(2x-1)3

(1+(1/x))2


Brugbart svar (1)

Svar #4
27. november 2013 af Snaps12 (Slettet)

x^n = n*x^n-1 (kender du nok)

sqrt(x) = x^1/2

:-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. november 2013 af Snaps12 (Slettet)

og så den her regel:

g(x)*v(x) = g'(x) * v(x) + g(x) * v'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. november 2013 af mathon

                      (g(x)•v(x)) ' = g'(x) • v(x)  +  g(x) • v'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. november 2013 af mathon

    
               ((3√(x) -1)(x2 -7x)) '   =   3/(2√(x))•(x2 -7x)  +  ((3√(x) -1)•(2x-7)


Skriv et svar til: differentialkvotienten???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.