Matematik

Hjææp til optimering.

27. november 2013 af Merly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til en optimerings opgave.

opgaven lyder således: kom med et bud på et design til en smart flaske, som er lavet som en rumkapsel dvs. opbygget af en keglestub hvor mundingen er 3 cm i diameter. Flasken skal kunne rumme 50 cl og have det mindst mulige materialeforbrug for en flaske af pågældende facon.

Keglestubben:

volumen af keglestubben=1/3*3,14*h*(r2+R2+r+R)

overfladsarealet=3,14*(r+R)*√(h2+(r+R)

Jeg har startet med at vinde h som er:
 

h=v / (1/3*3,14*(r2+R2+r+R))

Men hvordan kommer jeg så vider?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

Dit udtryk for overfladearealet er vist ikke helt korrekt. Det ser også ud til, at du ikke har medtaget arealet af flaskens bund.

Man eliminerer h, r, der er mundingens radius, er konstant, så man kan finde minimum for overfladearealet som funktion af R.


Skriv et svar til: Hjææp til optimering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.