Matematik

Udregn en andengradsligning

28. november 2013 af MilleGSS (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg skal udregne denne andengradsligning 1- 1/x = 2/x^2. Jeg ved at jeg skal gange med x^2 på alle led. Umidlbart får jeg det til at være: x^2 - x^2 * x = 2x^2. Jeg er dog i tvivl om der rent faktisk skal være gange x, på venstre side af lighedstegnet. Jeg kan i hvert fald ikke kommer videre.


Håber at der er nogen, der kan hjælpe :-)  


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. november 2013 af PeterValberg

1 - 1/x = 2/x2
x2·(1 - 1/x) = x2·(2/x2)
x2 - x = 2
x2 - x - 2 = 0

Løs nu andengradsligningen, som du plejer :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
28. november 2013 af MilleGSS (Slettet)

Tusinde tak!


Skriv et svar til: Udregn en andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.