Matematik

Isolering

28. november 2013 af mahiko94 (Slettet)

Jeg har lidt problemer med at isolere, er der en der kan hjælpe mig?

Jeg skal finde ud af nogle ukendte x værdier på en kugle. Jeg skal have radius og den eksakte værdi x.

Har fundet frem til ligningen

(4/3)*pi*r^3=4*pi*r^2

Er bare ikke så god til at isolere :(

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2013 af peter lind

Divider ligningen med 4*π*r2/30


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#0

Du har sat kuglens rumfang lig med dens overfladeareal? Hvad får du ud af det? Der indgår ikke noget x i dit udtryk.


Svar #3
28. november 2013 af mahiko94 (Slettet)

#2
 

#0

Du har sat kuglens rumfang lig med dens overfladeareal? Hvad får du ud af det? Der indgår ikke noget x i dit udtryk.

Det her er den fulde beskrivelse af opgaven:

En kugle har rumfanget x cm3og overfladearealet x cm2 (dvs. x er det samme tal i begge tilfælde).

Bestem kuglens radius og den eksakte værdi af x.


Svar #4
28. november 2013 af mahiko94 (Slettet)

Fulde opgaves beskrivelse:

En kugle har rumfanget x cm3og overfladearealet x cm2 (dvs. x er det samme tal i begge tilfælde).

Bestem kuglens radius og den eksakte værdi af x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så er din ligning korrekt. Isoler r og bestem så x = (4π/3)r3 = 4πr2 .


Svar #6
28. november 2013 af mahiko94 (Slettet)

#5
 

#3

Så er din ligning korrekt. Isoler r og bestem så x = (4π/3)r3 = 4πr2 .

Problemet er at jeg har svært ved at isolere :/


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. november 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ligningen

(4π/3)r3 = 4πr2 

forkortes let ved at dividere med 4πr2 til 

(1/3)r = 1 .

Løs nu den ligning og beregn så x.


Skriv et svar til: Isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.